Castellers De Barcelona, Poms Del 9d8. FM Del Clot, Novembre 2015. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, poms del 9d8. FM del Clot, novembre 2015. Fotografia de Roberta Esteves

Colors de colla

Diuen que l’ànima es tenyeix amb el color dels seus pensaments. Per ser feliç a la vida se n’han de passar de tots colors, perquè cal recordar que l’alegria no existiria sense la tristesa.

I els pronòstics es van acomplir. S’havia superat l’actuació anterior a Gràcia tant en el fons com en la forma, descarregant el quatre de nou i sense deixar lloc a dubte amb el nou de vuit. Pronòstics acomplerts, dia groc i feliç.

Seguint la mateixa pauta marcada per l’actuació anterior, al Clot en primera ronda s’apostava pel nou. Aquest cop amb més bones mides i ofici, van aportar la tranquil·litat necessària per descarregar meticulosament el castell. La joia, de color groc, aflorava amb el convenciment d’haver fet les coses bé.

En segona, el tres de nou. Generador de confiança fins al moment, inexplicablement va patir dos ensurts quan encara pujaven dosos i tothom es tenyí de lila. A partir de llavors per això, el castell es va assentar i es va descarregar amb gran mestria per part de tots els integrants, demostrant així l’experiència adquirida al llarg de la temporada. El groc tornava a regnar.

En tercera ronda era quan calia abordar l’objectiu més complicat. La irregularitat amb el quatre de nou d’enguany contrastava amb el record blau que en teníem de la temporada passada. I altre cop es va mostrar caòtic, quan en el mateix moment que el tres, tot just amb dosos pujant, va rebre una sotregada quasi fatal al pis de quarts. En aquell moment de lila intens ningú n’hauria donat gaire, però gràcies a la tenacitat i convicció de que aquell dia res fallaria, es va poder defensar fins al final. Amb gairebé tota la feina feta, la gesta es tornava a celebrar.

El moment vermell de ràbia i indignació va arribar en la ronda de pilars, quan tothom esperava fer el pilar de set però aviat van arribar els rumors de que seria un vano de sis, i posteriorment el pilar sol. Enmig d’aquest clima de confusió, molt encertadament, el cap de colla va saber transmetre els motius pels quals no es tirava el pilar de set i així dominar la frustració del moment. Un acte de transparència que sens dubte és d’agrair.

Així doncs, el pilar de sis es va executar sense més preàmbuls, sobradament com gairebé sempre, però amb un grau extra de fredor.

Menció especial a verds i blaus. Castellers de Sabadell per fer la seva millor actuació amb dos castells de nou, Castellers de la Vila de Gràcia per fer també una gran actuació aportant dos castells més de nou i un èpic pilar de sis, i a tots plegats per descarregar totes i cadascuna de les construccions.

Se n’han passat de tots colors per arribar fins aquí. S’ha pagat car el preu de la irregularitat en els castells de nou però al final s’ha retrobat el camí i la recompensa ha vingut en forma de millor actuació. Enrere queden aquells moments verds i blaus d’impotència i de tristesa…

Ara ja només queda encarar la última actuació del calendari amb la mateixa il·lusió, en un lloc històric on s’hi veuran els millors castells i colors de cada colla.

Castellers de Barcelona: 9d8, 3d9f, 4d9f, Pd6, 9 Pd4, Pd4 al balcó
Castellers de la Vila de Gràcia: 3d9f, 4d9f, 7d8, Pd6, 3 Pd4
Castellers de Sabadell: 3d9f, 4d9f, 7d8, Vd5

Castellers de Barcelona. FM del Clot, novembre 2015

Castellers de Barcelona. FM del Clot, novembre 2015

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 1

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search