01 DSC 0928

Cinquena clàssica a Vilanova

Els Castellers de Barcelona hem fet avui a Vilanova i la Geltrú la cinquena clàssica de l’any. Una nova clàssica plena de novetats, especialment en la torre de set. El tres de vuit, que enguany ja sovintegem, ha obert la nostra actuació per tot seguir fer en segona ronda la torre de set. Només un casteller de tronc entre segons i quarts feia la torre de set fins avui, un terç, i la novetat més destacada era la terça que l’ha acompanyat, la més jove en completar l’estructura al pis de terços, i una de les poques dones al món casteller que l’ha descarregat. Malgrat els nervis que l’han feta treballar, hem aconseguit sumar la cinquena torre de set de la temporada, i hem encarat en darrera ronda un quatre de vuit també amb novetats. El quatre de vuit s’ha completat plàcidament i un vano de cinc ha posat el punt final a la diada de la Colla.

Tres colles més ens han acompanyat en la jornada d’avui, i destaca particularment la tripleta de vuit dels Nens del Vendrell, que pilars al marge, ha igualat la millor actuació de la seva història sent només 26 d’abril. Els Bordegassos de Vilanova, colla amfitriona, ha complert els seus objectius descarregant quatre de vuit i torre de set, i hi ha sumat el set de set, i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que arrancava avui, també s’ha apuntat els seus primers quatre de vuit i torre de set, als que han sumat el cinc de set. Totes tres colles hem acabat l’actuació amb un vano de cinc, i els Bordegassos de Vilanova han completat també quatre pilars de quatre simultanis i un intent de pilar de quatre de la veracreu que posteriorment sí que han descarregat.

D’altra banda, el dissabte 25 d’abril hem fet un taller al CEIP PEre IV i hem assistit al casament dels companys Carles i Pilar a la seu
del Districte d’Horta-Guinardó fent un pilar de 4 (podeu veure fotografies de Mery Mañané i Albert Mateo), al matí, i al vespre hem fet una actuació al recinte del Poble Espanyol, amb pilar de 4, 4 de 6, 3 de 6, 4 de 6 amb agulla, pilar de 4 (podeu veure fotografies d’Eduard París, Anna Bofill i Ester Riera).

Finalment, esmentem que el dia de Sant Jordi, 23 d’abril, a banda de tenir una paradeta de roses tot el dia a la Plaça Font i Sagué, vam fer un pilar de 4 al migdia en l’emissió en directe del programa de ràdio ‘La Segona Hora’ de RAC1 als jardins del Palau Robert, i al vespre vam fer l’assaig de canalla al carrer, a la Plaça Font i Sagué (podeu veure fotografies de Mery Mañané, Eduard París i Nesrin Yedri).

Tornarem a actuar diumenge que ve a les 12:00 a la Plaça Abat Oliba de Cerdanyola, amb la colla local i els Tirallongues de Manresa.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

 

Search