Foto: Carme Melgarejo

Celebrem el 48è Aniversari amb la millor vigília

Després d’uns assajos molt prometedors i una diada a Valls espectacular ens presentem al cap de setmana de celebració del nostre 48è Aniversari amb moltes ganes, il·lusió i el convenciment que la feina al pati d’assaig es veurà reflectida a plaça.

I amb aquests antecedents, no hem fallat, la plaça del Rei de Barcelona ha vist com fèiem la millor Diada de Vigília dels 48 anys d’història de la Colla.

Després d’una llarga espera a les ambulàncies i equips sanitaris, de pràcticament una hora, obrim les rondes de castells amb un 5 de 8, el primer de l’any, i descarregat sense excessius problemes, amb els nervis típics que porta el primer castell de 8’5 de l’any, però amb una suficiència que fa agafar amb confiança la resta, ja no de la diada, sinó del cap de setmana en general. A segona ronda tirem amunt el 3 de 8 i queda descarregat sense cap novetat, inclús m’atreviria a dir que amb molta facilitat.

La tercera ronda arribava molt ràpid, per col·locar el peu d’un 4 de 8 i descarregar-lo amb alguna sotragada que altra, però sense gaires més problemes; sembla tot preparat per folrar el 4 en breu…

Finalitzàvem l’actuació amb un pilar de 5 molt solvent i tres pilars de 4 simultanis i en conjunt amb les altres dues colles que ens acompanyaven a la diada.

Per la part dels companys dels Castellers de Santpedor, descarregaven el 3 de 6 amb agulla, un 3 de 6, la torre de 6, pilar de 4 i pilar de 4 conjunt, mentre que els Castellers del Prat descarregaven el 3 de 6, el 4 de 6, el 3 de 6 amb agulla, pilar de 4 i pilar de 4 conjunt.

En definitiva, i dit així de clar, avui ha estat la millor Diada de Vigilia d’Aniversari de la nostra història, sent la primera vegada que descarreguem, per aquestes dates, un castell superior al 3 de 8, pel que no només ens fa estar molt orgullosos de que la feina al pati s’està veient a plaça, sinó molt ben esperançats per a la gran Diada d’Aniversari de l’endemà…. Ens veiem a Sant Jaume !!!

 

En resum:

Dissabte 17 de juny de 2017, plaça del Rei, Barcelona

Castellers de Barcelona : 5d8, 3d8, 4d8, pd5, 3 pd4

Castellers de Santpedor : 3d6a, 3d6, 2d6, pd4, pd4

Castellers del Prat: 3d6, 4d6, 3d6a, pd4, pd4

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Vigília dels Castellers de Barcelona (Salvador Pons Ballester, Gabri Guzmán, Eduard París, Ainhoa García i Abel Bau)

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

Reportatge del Francesc Borràs (Vígilia 48é aniversari)

Search