Castellers, Barcelona, Aniversari, 50 Anys, Colla Vella Xiquets De Valls, Colla Joves Xiquets De Valls

Celebrem 50 anys amb una gran diada

El dia 8 de juny farà 50 anys que els castells tenen presència ininterrompuda a la ciutat de Barcelona, i les dues colles dels Xiquets de Valls ens acompanyaran en una diada commemorativa

Els Castellers de Barcelona celebrarem els nostres 50 anys amb una diada el dissabte 8 de juny a les 18.00 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Serà el dia que farà exactament mig segle del nostre primer pilar de 4, el 8 de juny de 1969 al Vendrell. La fundació dels Castellers de Barcelona va suposar la consolidació del fet casteller a la ciutat comtal. Però no només això, el naixement dels Castellers de Barcelona va representar també la consolidació definitiva del fet casteller fora de la zona tradicional.

Els vermells som la quarta colla ininterrompudament en actiu més antiga de Catalunya, i la més antiga en actiu fora de la zona tradicional. La nostra aparició va obrir la porta a l’expansió dels castells arreu de tot el territori català, i hi hem participat activament amb l’apadrinament de prop de 20 colles. A més, els Castellers de Barcelona vam ser la primera colla totalment amateur, per voluntat explícita de Josep Sala, fundador, i Nicolau Barquet. Aquest fet, a la llarga, seria tant o més revolucionari que la consolidació fora de la zona tradicional i acabaria transformant el món casteller per sempre.

Els Castellers de Barcelona també hem aconseguit grans èxits a nivell tècnic, sent el 3 i el 4 de 9 amb folre, i el 9 de 8 les nostres màximes construccions. I en el camí, hem estat pioners en l’aposta per la dona en posicions habitualment ocupades per homes. Vam ser la primera colla a descarregar un castell de 9 pisos amb una dona a baixos, a coronar un 2 de 7 amb dues dones a terços i, aquest any mateix, a descarregar tres castells de 7 (5 de 7 inclòs) amb el tronc i nucli íntegrament femení.

Durant aquest mig segle, els barcelonins hem fet d’ambaixadors de la cultura catalana arreu del món: París, Berlín, Londres, Nuremberg… i hem estat presents en actes històrics per a la ciutat de Barcelona, com les inauguracions dels Jocs Olímpics del 1992, del Fòrum de les Cultures el 2004, o els Mundials de Natació el 2013, on vam alçar un castell de set pisos net dins una piscina olímpica.

En acabar la diada del 8 de juny, els castellers gaudirem d’un sopar als Jardins del Clot de la Mel i ho celebraran amb concerts oberts a tot el públic. A les 21.30 h tocarà el grup de versions Ruc’n’Roll i a les 00.00 h DJ Sarasus tancarà la festa.

Search