5d7 Amb Nuclis, Tronc I Canalla Femenins

Les Castelleres de Barcelona trenquen barreres amb el primer 5d7 femení

Els Castellers de Barcelona hem descarregat avui a Vilafranca del Penedès tres castells de set pisos on el tronc, la canalla i el nucli eren íntegrament femenins. Les vermelles hem encetat l’actuació amb el 3 de 7, que hem descarregat en primera ronda com ja feiem el 2018 en aquesta mateixa diada. En segona ronda arribava l’hora del repte d’enguany: el 5 de 7. Confiades per la feina feta als assajos, les dones barcelonines ens hem apuntat el primer 5 de 7 amb nucli, tronc i canalla femenins de la història dels castells, trencant una nova barrera castellera. Amb un 4 de 7 han arrodonit l’actuació, primera en què una colla completa 3 castells de 7 femenins.

Els Xicots de Vilafranca, amfitrions, han descarregat el 4 de 6 amb agulla, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb agulla també femenins. Les dues colles hem acabat la diada descarregant dos pilars de quatre cadascuna.

Els Castellers de Barcelona hem estat una de les colles pioneres en l’equitat de la dona als castells. Vam carregar el 2 de 7 amb dues noies al pis de terços, comptem amb la primera baixa en descarregar un castell de nou pisos i vam descarregar un 4 de 8 amb tres dones a terços, entre d’altres.

La diada ha estat entorn el 5è Homenatge a les Heroïnes Anònimes Carme Alomà que organitzen els Xicots de Vilafranca. Després d’un acte de reconeixement a dones que han dedicat la seva vida al servei de la societat, defensa dels drets de les dones i la igualtat entre gèneres, ha tingut lloc l’actuació castellera. Aquest acte se celebra el diumenge més proper al 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

En resum:

Diumenge 10 de març de 2019, plaça Milà i Fontanals (Vilafranca del Penedès)

  • Castellers de Barcelona: pd4, 3d7, 5d7, 4d7, 2 pd4 (tots femenins)
  • Xicots de Vilafranca: pd4, 4d6a, 4d6, 3d6a, 2 pd4 (tots femenins)

Fotografies

Vídeos

Cròniques

Search