3 De 8 Al Camp D'en Grassot. Fotografia De Roberta Esteves.
3 de 8 al Camp d'en Grassot. Fotografia de Roberta Esteves.

Cap de setmana per agafar embranzida


Els Castellers de Barcelona afronten un Juliol ocupat: cada dues setmanes, doblet de diades dissabte i diumenge, més una diada especial, Bilbao Street, a finals de mes.

Aquest cap de setmana ha estat la primera ocasió per retrobar-se i agafar forces per l’intens estiu que arriba. Dissabte, la colla es va desplaçar al Prat del Llobregat a la Diada Potablava, on els seus fillols els Castellers del Prat eren els amfitrions. Els i les de la camisa vermella van sortir amb un castell segur, el 3 de 8, castell que segueixen rodant amb la filosofia que la cap de colla va implantar: assegurar els castells. A segona ronda va arribar el torn de la torre de 7, una torre que havia canviat el tronc respecte l’anterior, i que tot i remenar a la sortida de canalla es va descarregar. Finalment, es va decidir tancar la diada amb un 5 de 7, un castell que donava garanties per pujar-lo un pis diumenge.
Per la seva banda, els amfitrions no van poder realitzar la seva millor diada. Van decidir començar amb un dels seus castells limits, el 3d6a, que van haver de desmuntar, però es van refer amb un solvent 3 de 6.
La tercera colla eren els Encantats de Begues, que tot i portar pocs anys de vida ja han realitzat amb anterioritat castells de 7. Aquest dissabte, però, se’ls hi va resistir. Semblava que la còmoda descarregada del 4 de 6 i de la torre de 6 els hi donaria empenta, però la construcció va acabar cedint. Amb tot, es van treure lleugerament l’espineta descarregant el pilar de 5.
I, posteriorment, va arribar l’hora de la diada de diumenge, on aquest cop els Castellers de Barcelona eren els únics acompanyants dels Castellers de la Vila de Gràcia, els amfitrions. Tot i la possibilitat de poder portar un 3 de 9 amb folre i un 7 de 8 a la diada, amb la poca afluència de camises es va optar per assegurar els castells i rebaixar lleugerament l’embranzida. Un cop més, el primer castell que la plaça va veure va ser un còmode 3 de 8, que, sumat a la rapidesa de la diada, donava forces per descarregar el 5d8. Amb tot, el castell va pujar nerviós i es va decidir tirar avall, i al seu lloc a segona ronda es va optar pel 4 de 8, seguit pel mateix 5d7 del dia anterior a tercera ronda. Tot i això els i les de Mery Mañané es volien treure el mal regust després del 5 de 8, i van decidir a portar el pilar de 6, que hauria estat el segon de la temporada. A l’entrada de motxilla, però, també es va decidir tirar avall la construcció.
Els amfitrions, per altra banda, van obrir diada amb un còmode 5 de 8 (castell que repetirien aquell mateix diada, ja que tenien un altre compromís a Sant Cugat a la tarda), però se’ls hi va atragantar la torre en segona ronda quan l’enxaneta ja traspassava. Amb la caiguda a les esquenes van tancar l’actuació amb un 3 de 8, amb vistes a pujar-lo un pis més.
Aletes al Camp d'en Grassot. Fotografia de Roberta Esteves.

Aletes al Camp d’en Grassot. Fotografia de Roberta Esteves.

Vídeo del Prat Autor : Francesc Borràs

Search