Foto: Carla Henríquez
Foto: Carla Henríquez

Cap de setmana intens de Mercè

Encetem el cap de setmana amb les actuacions més importants del nostre calendari, dos dies intensos quant a actuacions, però que venen precedits de setmanes, mesos de treball a les espatlles al nostre local d’assaig i que volíem demostrar a la nostra plaça, Sant Jaume i per la nostra patrona, la Mercè.

Com ja és habitual, la celebració de les Festes de la Mercè es divideix en dos actuacions castelleres, aquest any 2018, la primera seria el diumenge 23 de setembre denominada, des del 2017, ‘Diada Històrica’ i que aquest any hi comptàvem amb la participació dels nostres fillols, els Minyons de Terrassa, i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Ens concentrem les tres colles al Palau de la Virreina per anar en cercavila fins a la plaça de Sant Jaume, a on entre la multitud que emplena la plaça, obrim actuació amb un pilar de 4 caminant, per, posteriorment, descarregar un pilar de 4 reivindicatiu per a la llibertat dels presos polítics, i simultani amb les altres dues companyes d’actuació. En primera ronda ataquem el 5 de 8, i que descarreguem amb la feina que es mereix la ‘catedral’, la segona d’aquesta temporada, després de la que vam descarregar a la diada de Màrtirs. En segona ronda intentem el 3 de 9 amb folre, però cedeix en el moment de tirar-ho avall amb sisens ja col·locats. En tercera ronda, al crit del nostre lema de campanya ‘tossuts i alçats’, tornàvem a tancar pinya per un altre intent de 3 de 9 amb folre, havíem de demostrar a plaça la feina feta al pati d’assaig, ens ho mereixíem !!!, però tampoc vam poder carregar-lo amb dosos ja col·locats. En ronda de repetició, descarreguem el 4 de 8, però que sap a poc.

Per finalitzar, un pilar de 5 al balcó i dos pilars de 4 descarregats de manera simultània, ens fan preparar-nos per a l’endemà, amb l’actuació de colles locals.

A l’endemà, amb una cercavila des de la plaça de la Mercè, i després de descarregar un pilar de 5 reivindicatiu davant de la porta principal de la basílica de la nostra patrona, entràvem a plaça amb l’habitual pilar de 4 caminant molt aplaudit per tota la gentada que atapeïa la plaça de Sant Jaume, just abans de descarregar un pilar de 4 reivindicatiu. Amb la intenció de poder refer-nos del desencís de la jornada anterior, tornàvem a obrir actuació amb la ‘catedral’, volíem que el 5 de 8 ens donés confiança per al programa de 9 que portàvem a la butxaca, però just després de fer l’aleta, quan ja sortien dosos, s’enfonsava la construcció deixant-la com a carregada. Aquest entrebanc, ens feia repensar-nos tota la diada i posar fre a les expectatives més optimistes, tot i que descarregaríem en segona i tercera ronda el 4 de 8 i el 3 de 8, respectivament, aquest últim amb la participació a la rengla de mans del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. En ronda de pilars, descarreguem dos pilars de 4 i un pilar de 5 que queda en intent.

No ha estat una Mercè de somni, però ha estat una Mercè on es demostra que, de vegades, això dels castells no és fàcil, però que amb feina i sacrifici de colla, es tira endavant. Som-hi, Colla !!!

 

En resum:

Diada Històrica

Diumenge 23 de setembre de 2018, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Colla Joves Xiquets de Valls : id2d8sf, 3d9f, id4d9f, 4d9f, 5d8, vd5

Minyons de Terrassa : 4d9f, 2d9fm, 3d9f, pd7f

Castellers de Barcelona : pd4cam, pd4, 5d8, i3d9f, i3d9f, 4d8, pd5b + 2 pd4

 

Diada de colles locals

Dilluns 24 de setembre de 2018, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Castellers de Sants : 3d9f, 2d9fm, id4d9f, 4d9f

Castellers de la Vila de Gràcia : 2d8f, id3d9f, 4d8, id3d9f, 3d8

Castellers del Poble Sec : 5d7, 7d7, 4d7a(c)

Castellers de la Sagrada Família : 4d7a, 5d7, 7d7(c)

Colla Jove de Barcelona : 7d7, 5d7, 4d7a

Castellers de Sarrià : 4d6, 3d6, 3d6a

Castellers de Barcelona : pd5 (plaça de la Mercè), pd4cam, pd4, 5d8(c), 4d8, 3d8, 2pd4 + ipd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada Històrica de la Mercè dels Castellers de Barcelona (Carla Henríquez, Eduard París, Carla Pallàs, Itziar García i Tony Guasch)

Galeria de la Diada Històrica de la Mercè del Tony Guasch

Galeria de la Diada de colles locals de la Mercè dels Castellers de Barcelona (Carla Henríquez, Eduard París, Saray Garriga, Itziar García, Aina Peris, Toni Mañané i Maria Carné -Castellers de París-)

Galeria de la Diada de colles locals de la Mercè de la Natàlia Mocholí

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada Històrica)

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada de colles locals)

 

 

Search