DSCN7689

Cap de setmana a l’Identi’CAT 2017

Els dies 27 i 28 de maig hem participat a la trobada Identi’CAT (http:\\www.identicat.cat), que des del 2002 organitzen els Castellers del Riberal per defensar la catalanitat a la Catalunya Nord. Enguany, a més, celebren els 20 anys d’història.

Els Castellers de Barcelona som els seus padrins atès que, juntament amb els desapareguts Castellers de l’Albera, vam ser-hi a la seva presentació pública un 15 de juny del 1997 a Toluges. També els hem visitat altres vegades (Canet de Rosselló i Vingrau el 1999, o el mateix Identi’CAT del 2003 a Baó, o Torrelles de la Salanca el 2008), i també els hem acollit en actuacions a Barcelona.

Al matí de dissabte, doncs, prop de 110 persones ens desplaçàvem, sortint en autocars i cotxes particulars, fins a Perpinyà, on paràvem per dinar i visitar la capital del Rosselló i de la Catalunya Nord. A la tarda, ruta cap a Baó (l’entitat Aire Nou de Baó és la que engloba diferents elements de cultura catalana, entre ells els Castellers del Riberal) i repartiment per l’allotjament: cases particulars, local dels Castellers del Riberal, zona d’acampada… A la tarda vam ser-hi al correfoc i, després de sopar, als concerts (entre ells Oques Grasses) fins la matinada.

L’endemà, diumenge, ens arreglem, esmorzem i participem a la cercavila pels carrers de Baó, fins arribar a davant de l’ajuntament, on Riberal fa pilar de 4 al balcó i nosaltres pilar de 4. Immediatament després passem per sota d’una arcada al que era l’interior del nucli original del poble, on hi ha l’església de Sant Vicenç i on fem els castells: per part nostra, dos pilars de 4, 3 de 7, 4 de 7, 4 de 7 amb agulla, i un 4 de 7 de germanor, i dos pilars de 4 finals; Riberal fan tres pilars de 4, el 3 de 7, 4 de 7 i el 5 de 6, més un pilar de 5. En acabar, dinar per totes les entitats participants, obsequis i sortida en autocars cap a Barcelona.

Des d’aquí volem agrair el tracte excel·lent per part dels nostres fillols riberalencs i desitjar-los molts encerts per mantenir viva la nostra cultura en aquelles terres.

 

En resum :

Diumenge 28 de maig de 2017, plaça de l’Esglèsia de Baó

Castellers del Riberal : pd4 balcó, 3 pd4, 3d7, 4d7, 5d6, 4d7 de germanor, pd5

Castellers de Barcelona : pd4, 2 pd4, 3d7, 4d7, 4d7a, 4d7 de germanor, 2 pd4

 

FOTOGRAFIES
Galeria de l’IdentiCAT 2017 dels Castellers de Barcelona (Dia 1 – Eduard París i Abel Bau)
Galeria de l’IdentiCAT 2017 dels Castellers de Barcelona (Dia 2 – Eduard París, Constança Martorell, Gemma Barreiro, Marta Rodés i Abel Bau)

 

VÍDEOS
Canal Oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproduccio de la Diada)

 

CRÒNIQUES
Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’
Betevé – Fem castells

Search