Beneïda Bogeria

#BeneïdaBogeria: els Castellers de Barcelona fem 51 anys

Aquest 8 de juny ha fet 51 anys que Josep Sala, Nicolau Barquet, Manel Pallarès, Àngel Moreno, Ricardo Moreno, Josep M. Torres i Jaume Hill van alçar al Vendrell el nostre primer pd4. “El meu pare deia que era boig, però hi vam anar”, recordava Josep Sala en una entrevista per l’URC el 2015. Beneïda bogeria la seva, i beneïda la bogeria de tots aquells qui passa a passa han anat escrivint la nostra història.

La setmana del 51è els hem homenatjat a ells i a alguns dels moments més determinants de la nostra història a la sèrie ‘Castells Inoblidables’:

Una setmana de celebracions

El dia 7 de juny estava prevista l’habitual actuació a la Plaça Sant Jaume, però la pandèmia de COVID-19 va impedir que se celebrés. Tot i així, els Castellers de Barcelona vam tornar a omplir els carrers i les places de cultura popular, i vam ser un any més davant de l’Ajuntament per celebrar l’Aniversari. Els nostres grallers i timbalers van fer-hi un breu concert que podeu veure al nostre Instagram.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Castellers de Barcelona (@castellersdebarcelona) el

El dilluns vam celebrar els 51 anys trobant-nos amb la Colla en una vídeotrucada molt especial. Ens vam retrobar després de mesos sense veure’ns. El dimarts, dos vídeos van contraposar les percepcions de nous i veterans sobre la Colla, i van mostrar com ha canviat al llarg dels anys.

Dimecres va ser el torn per als més petits, que van poder gaudir del conte “La Mercè i la seva serp”. Una aventura en què la Mercè aprèn a afrontar els seus nervis i pors per assolir un gran repte.

Jordi Juanico, membre dels Minyons de Terrassa, pedagog i educador social a l’Hospital Sant Joan de Déu, va alertar dijous dels perills que suposen els trastorns alimentaris i de com evitar-los en el marc de la pràctica castellera. Va ser a la xerrada “La quadratura del cercle: castells i trastorns alimentaris”.

El Bingo Musical i la festa amb PD Rosha van tancar una setmana de celebracions que, malgrat la pandèmia, han permès commemorar el 51è Aniversari del nostre primer pilar de 4.

Search