IMG 20150517 WA0016

AVANÇANT A PAS GEGANT

Els Castellers de Barcelona hem fet un salt en la nostra temporada avui a la Festa Major de Nou Barris. El tres de nou amb folre, el més matiner de la nostra història, ha obert l’actuació. Les bones proves que havíem fet a assaig han donat a la colla la confiança necessària per descarregar l’estructura. El tres folrat s’ha convertit, a més, en el primer que es descarrega a la Plaça Major de Nou Barris, on els Minyons ja l’havien coronat el 2002. La feina, però, era lluny d’estar acabada. La segona ronda era el moment del cinc de vuit, segona estrena del dia. Tot i haver-la treballat, ens hem pogut apuntar la primera catedral de la temporada i encarar ja l’última estrena: la torre de vuit amb folre. Desprès d’un intent desmuntat, hem treballat el segon intent més encara que el cinc, el dos ha arrodonit la nostra actuació, que s’ha convertit en la millor que mai hem fet al mes de maig. Un pilar de quatre al balcó havia obert la nostra actuació, i dos pilars de cinc l’han tancada.

Els Castellers de Sabadell, per la seva banda, han obert l’actuació amb el quatre de vuit, sisè de l’any, i han completat també el cinc de set i el quatre de set amb l’agulla, per acabar tancant la diada amb el pilar de cinc.

Després de l’actuació de Nou Barris, un grup de canalla va continuar fent castells a la platja del Bogatell. Podeu veure les fotos d’Eduard París, Andrea Carina d’Anna.

Dissabte els Castellers de Barcelona vam completar, a més, una diada històrica a la Barceloneta. Sumant vuit aletes en només tres castells, i vam estrenar el dotze de set (amb tres tresos adossats al tres central, una estructura que només havia completat en l’era moderna la Colla Joves dels Xiquets de Valls, amb un format diferent). A continuació hi vam sumar, a més el nou de set i el cinc de set, i vam tancar la diada amb vuit aletes més: dos pilars de cinc i sis de quatre simultanis. Els Castellers de Berga van completar tres de set, quatre de sis amb agulla i tres de sis amb agulla, i els Encantats de Begues tres de sis amb agulla, torre de sis i tres de sis.

A més, el dimecres 20 de maig al vespre vam actuar al vestíbul de la tribuna del Camp Nou, amb motiu d’un congrés d’una empresa internacional, fent pilar de 4, 3 de 6, 4 de 6, 4 de 6 amb agulla, pilar de 4.
Podeu veure les fotos d’Eduard París i Marta Obach.

Search