2017 09 10 Diada Casal Castellers Syd 360

Apadrinem als Castellers de Sidney

Ja som, oficialment, padrins dels Castellers de Sydney, juntament amb els Minyons de Terrassa. Sempre hem apostat per la promoció del fet casteller i la cultura catalana al país i arreu del món, i és per aquest motiu que hem apadrinat la colla situada a les antípodes de Catalunya. Els “Kangaroos” de Sydney compten amb la participació d’un company nostre i membre de la Colla com el seu cap de colla, Juanjo Laínez. Aquest apadrinament suposa l’oficialització del suport tècnic i logístic dels Castellers de Barcelona als Castellers de Sydney, que de fet ja existeix des del naixement de la colla australiana.

Els Castellers de Sydney, amb camisa groga, van néixer l’any 2016. Són per tant una colla molt jove que ja ha aconseguit com a millor actuació descarregar el 4 de 6, el 4 de 6 amb agulla, el 3 de 6 i el pilar de 4. Són la colla castellera més llunyana de Valls, el Km 0 del món casteller, juntament amb els Koales de Melbourne, i van ser els primers en descarregar un castell de sis pisos al continent d’Oceania. Assagen cada dijous a Hyde Park i fan activitats d’oci per cohesionar la colla.

Amb aquesta, ja són 18 les colles apadrinades, som la colla del món casteller que en té més. Entre elles hi ha els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. Nascuts l’any 1969 i a les portes del nostre 50è aniversari, som la colla en actiu més antiga fora de la Zona Tradicional, i per aquest motiu han estat durant la seva trajectòria una referència per a altres colles emergents.

Search