PILAR DE DOL

Aixecant-nos malgrat tot…

Es presentava la setmana de la Mercè plena d’il·lusió, de ganes de demostrar la titànica feina al pati d’assaig, però el cop dur, duríssim, de la pèrdua inesperada del nostre company Oriolet ens removia a tots, ens portava de la més grans de les il·lusions a la tristor més absoluta.

Les poques hores que separava la cerimònia de comiat de l’Oriolet (on vam descarregar un pilar de 4 de dol simultàniament amb un altre de Trempats i un més dels Encantats de Begues) de les actuacions a la nostra Mercè, ens feia dubtar de com empassaríem el tràngol, de si afectaria o no al nostre rendiment com a colla.

Dos assajos de canalla i un general era el poc camí que ens quedava per intentar recuperar l’alè, i començar a assumir la tràgica noticia, i tot mirant a les actuacions de la Mercè, i intentar treure forces, per dedicar una actuació de somni. I aquest va ser l’esperit.

Ja dissabte ens concentràvem al Palau de la Virreina amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca, per anar en cercavila per la Rambla fins a plaça de Sant Jaume, fent parada abans en al Pla de l’Os de la Rambla i recordar així, amb un pilar de 4 de dol, a les víctimes de l’atemptat de Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost, els Verds i Minyons, oferien també un pilar de 5 de dol.

Un cop a plaça, fèiem entrada amb un pilar de 4 caminant, que s’obria entre la gran multitud que ja esperava l’actuació. Just després, un dels moments més emotius de tot el cap de setmana, un pilar de 5 de dol en record del nostre Oriolet. Esfereïdor el silenci i el respecte a plaça per part de les colles i públic, per recordar.

Ja en ronda habitual de castells obrim actuació amb el 4 de 9 amb folre, tot i que després de desmuntar un primer peu, l’aconseguim descarregar tot i que lluitat, sobretot a la descarregada, com mereix aquest castell. En segona ronda, tiràvem amunt el 3 de 9 amb folre, que descarreguem amb molta solvencia. En tercera, i per completar la segona tripleta màgica de la temporada, descarreguem el 5 de 8 d’una manera trepidant i amb una bona feina a tots els nivells. A ronda de pilars, descarreguem 6 pilars de 4 simultanis, i un pilar de 5 al balcó, però que queda com a carregat en trencar-se per la part del terç, just quan l’anxaneta assaltava la barana de l’Ajuntament.

Pel que fa a les colles que ens acompanyaven, els Minyons de Terrassa descarregaven un 3 de 9 amb folre de postal, la torre de 9 amb folre i manilles i el 4 de 9 amb folre, a banda del pilar de 8 amb folre i manilles com a carregat. Quant als Verds, amb la torre de 9 amb folre i manilles, l’intent de 4 de 9 sense folre, un 3 de 9 amb folre i un 4 de 9 amb folre molt treballat, finalitzaven actuació amb el pilar de 7 amb folre.

 

En resum :

Dissabte 23 de setembre de 2017, plaça de Sant Jaume de Barcelona

Castellers de Vilafranca : pd5, pd4cam, 2d9fm, id4d9sf, 3d9f, 4d9f, pd7f

Minyons de Terrassa : pd5, pd4cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, pd8f(c)

Castellers de Barcelona : pd4dol (atemptat 17 d’agost), pd4cam, pd5dol, 4d9f, 3d9f, 5d8, 6pd4, pd5balcó(c)

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Festa Major de la Mercè – Colles convidades (Eduard París, Alexandra Estevez, David Tarrats, Natàlia Mocholí, Tony Guasch, Salvador Pons i Miguel Herrero)

Galeria de la Festa Major de la Mercè – Colles convidades de la Natàlia Mocholí

Galeria de la Festa Major de la Mercè – Colles convidades de l’Oriol Meléndez

Galeria de la Festa Major de la Mercè – Colles convidades de la Marta Menéndez

Galeria de la Festa Major de la Mercè – Colles convidades del Marc Serarols

Galeria de la Festa Major de la Mercè – Colles convidades del Christian Muñoz

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció)

Video resum de la jornada 1a. part (Francesc Borràs)

Video resum de la jornada 2a. part (Francesc Borràs)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Diari Casteller.cat

Betevé

Search