DSCN4816

Agafem embranzida per a un gran setembre

Segona actuació consecutiva del cap de setmana, aquesta en terres vallesanes per celebrar la Festa Major de Sabadell, a la plaça de Sant Roc, en companyia dels Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i convidats pels locals, els Castellers de Sabadell.

Començàvem amb puntualitat a les 12.00 i amb la plaça molt atapeïda de gent, fèiem entrada amb un pilar de 4 caminant, i al qual poc a poc, li anem donant velocitat. En l’ordre d’actuació sortíem quarts, pel que tocava gaudir de les construccions de les altres colles, just abans de tancar pinya del 3 de 8 que portàvem a plaça com a primer castell, i que descarreguem sense novetat. En segona ronda, descarregàvem el 2 de 7, havent desmuntat un primer peu per problemes amb la ubicació dels baixos, tot i que anecdòtic… el descarreguem sense perdre les mides en cap moment i controlant la construcció. Ja en tercera ronda, descarreguem el “carro gros”, el 4 de 8, sense dificultat. En ronda de pilars, descarreguem el pilar de 5, amb ganes ja de poder posar-li un pis més aquesta temporada.

Pel que fa a les altres tres colles, un gran nivell demostrat per totes elles, en cas de la colla local, els “Saballuts”, millor actuació de la seva història, amb tres castells folrats, el 3 de 9, el 4 de 9 i la torre de 8, tot i que molt treballats (cosa que li dona encara un més gran valor); quant als Minyons de Terrassa, en primera ronda descarregaven un 3 de 9 amb folra de postal; l’agosarat 2 de 9 amb folre i manilles (sembla ser que l’únic gamma extra del cap de setmana casteller), el 4 de 9 amb folre i un pilar de 7 amb folre de mèrit; quant als blaus de Mataró, la “clàssica” de 8, amb el 4 de 8, el 3 de 8 i la torre de 7.

Així finalitzem aquesta diada, ja molt habitual dins el nostre calendari casteller, per encetar un segon tram de temporada ple de ganes i il·lusió, amb el pensament ja posat a les nostres festes patronals de la Mercè, que prometen ser de somni…. però abans, parada al Poblenou, fins d’aquí quinze dies.

 

En resum :

Diumenge 3 de setembre de 2017, plaça de Sant Roc de Sabadell

Minyons de Terrassa : pd4cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, pd7f, 3 pd4

Castellers de Sabadell : pd4cam, 3d9f, 4d9f, 2d8f, 2 pd5 i 2 pd4, pd4 al balcó

Capgrossos de Mataró : pd4cam, 4d8, 3d8, 2d7, 4 pd4 i 2 pd5

Castellers de Barcelona : pd4cam, 3d8, 2d7, 4d8, pd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Festa Major de Sabadell dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Judith Martínez, Olga Lozano i Salvador Pons)

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció)

Video resum de la jornada (Francesc Borràs)

 

CRÒNIQUES

Diari Casteller

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search