Foto: Gabri Guzmán
Foto: Gabri Guzmán

A la Festa Major del Poblenou

Diada important, de les que fa ensumar a l’ambient la proximitat de la Mercè, però sense desprestigiar ni per un moment la diada de la Festa Major del nostre barri veí, el Poblenou.

Anàvem amb ganes de fer grans castells, de demostrar la nostra feina titànica del pati d’assaig, i així va ser, tot  i que el resultat no va ser l’esperat (ni el merescut). Obríem l’actuació com a organitzadors, amb dos pilars de 4 simultanis, i en primera ronda, volíem ensenyar com es fa una torre de 8 folrada, que tot i quedar com a intent desmuntat, vam tornar a provar de nou… i repetim un altre intent desmuntat aquest cop per un problema de mides, però que detectem i ens queda a la memòria per a no tornar-lo a repetir; tot i així, no abaixem l’accelerador i descarreguem un 3 de 8 molt solvent (i amb una estrena al pis de segons).

Som tossuts… i orgullosos volent ensenyar de nou que la torre de 8 amb folre no pot amb nosaltres, i tot i quedar en intent quan s’estava desmuntant per tercera vegada, ens la guardem per a una altra ocasió i descarreguem en ronda de repetició un 4 de 8 (després d’un primer peu desmuntat) amb més canvis al pis de dosos, i que fa consolidar el 4, per alguna cosa més… En ronda de pilars, ens acomiadem amb un pilar de 5.

Respecte les colles companyes d’actuació, els Castellers de Cerdanyola ens oferien dos pilars de 4 simultanis, un 3 de 7, intent desmuntat de 4 de 7, 4 de 7 i un de 3 de 7 amb agulla; la colla ‘micaco’ de Badalona, obrint actuació amb dos pilars de 4 simultanis, el 5 de 6, un 3 de 7, un intent desmuntat de 4 de 7 i en ronda de repetició descarregant el 4 de 7; quant als ‘bandarres’ de Poble Sec, obrien amb tres pilars de 4 simultanis, el 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla que queda com a carregat, i en rondes de repetició, dos intents desmuntats de 4 de 7.

 

En un altre ordre de coses, el dijous 13 de setembre vam participar amb un pilar en el tancament de l’event Impulsa al col·legi Sagrat Cor de Sarrià.

Divendres 14, en finalitzar l’assaig general, la nostra canalla i la dels amics de la Colla de la Sagrada Família, vam fer nit al local, amb jocs, túnel del terror, gincana, dinars de germanor… tot preparant la gran Mercè que tenim a tocar.

També, el diumenge a la tarda, vam participar amb un pilar de 4 en el VIII festival BCN Vive México organitzat per l’Asociación Cultural Mexicano-Catalana MEXCAT i que conmemorava els 205 anys de la independència de Mèxic.

 

En resum:

Diumenge 16 de setembre de 2018, Parc del Centre del Poblenou

Castellers de Badalona : 2pd4, 5d6, 3d7, id4d7, pd5

Castellers de Cerdanyola : 2pd4, 3d7, id4d7, 4d7, 3d7a, pd5

Castellers de Poble Sec : 3pd4, 3d7, 4d7a(c), id4d7, id4d7, 2pd4

Castellers de Barcelona : 2pd4, id2d8f, id2d8f, 3d8, i2d8f, 4d8, pd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de la Festa Major del Poblenou dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Clàudia Murall i Gabri Guzmán)

Galeria de l’activitat de canalla amb els Castellers de la Sagrada Familia (Eduard París, Aïda Buaró i Mery Mañané)

Galeria del VIII festival BCN Vive México dels Castellers de Barcelona (Eduard París i Saray Garriga)

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (Llista de reproducció)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Fem Castells – Betevé

Search