Foto : Roberta Esteves
Foto : Roberta Esteves

A Gràcia per acabar la temporada…

Per darrera vegada aquesta temporada ens enfaixàvem al barri de Gràcia per celebrar la XX Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia, en companyia també dels Castellers del Poble Sec.

A un quart de dotze ens trobàvem a la plaça del Sol, per anar en cercavila fins a la plaça de la Vila del barri gracienc, lloc de l’actuació castellera; abans per això, ens aturàvem al carrer Xiquets de Valls per descarregar un pilar de 5, ja tradicional d’aquesta diada, i en un carrer en homenatge a la tradició castellera i en particular a les colles de Valls on ja fa uns anys van fer pilars conjunts la Colla Vella i la Joves de la capital de l’Alt Camp.

Una última diada de l’any que va resultar agredolça per als nostres interessos, perquè tot i fer la dotzena aleta de 9 de la temporada, no hem pogut completar el programa de màxims que ens havíem plantejat per la diada dels Castellers de la Vila de Gràcia.

D’inici, i després d’entrar a plaça amb un pilar de 4 caminant, vam descarregar (tot just després de desmuntar un primer peu) un solvent 5 de 8 amb bones mides i sense gaires problemes. En segona ronda, intentàvem el 4 de 9 amb folre, al que no vam acabar de trobar-li la mida i que es va anant complicant poc a poc fins que es va anar desfent l’encaix de tronc i folre i va acabar cedint poc després de fer l’aleta.

La caiguda del 4 de 9 amb folre ens feia replantejar la diada, i aixecant el peu de l’accelerador renunciem a l’intent del 3 de 9 amb folre programat per fer un 3 de 8, amb un petit ensurt inclòs abans de descarregar-lo, però amb domini de l’estructura fins completar-la. Per tancar l’actuació, descarreguem un vano de 5.

Així finalitzem la temporada 2016, una temporada amb uns inicis complicats però amb uns resultats prou satisfactoris i que fa esperar la següent temporada amb moltes esperances positives.

Per la seva banda, els amfitrions, Castellers de la Vila de Gràcia, van fer una gran diada amb 5 de 8, intent desmuntat de 3 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre, intent desmuntat de 9 de 8 (el primer que intentaven) i 2 de 8 amb folre; van acabar amb deu pilars de 4, nou pilars de 4 i pilar de 4 al balcó, i dos pilars de 4 amb cap de colla i president de segons. I la tercera colla, els Castellers del Poble-Sec van fer (a més del pilar de 5 al carrer Xiquets de Valls i
el pilar de 4 caminant, justament com Gràcia), el següent: intent desmuntat de 4 de 8, 4 de 8 carregat, 5 de 7, 3 de 7 i pilar de 5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la XX Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Laia Muñoz, Emma Álvarez, Àlex Estevez, Carme Melgarejo i Gabri Guzmán)

Galeria de la XX Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia de la Marta Menéndez

Galeria de la XX Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia de la Roberta Esteves

Galeria de la XX Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia de la Natàlia Mocholí

Galeria de la XX Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia del Marc Serarols

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona

Vídeo del pilar de 5 del c/ Xiquets de Valls dels Castellers de Barcelona (Francesc Borràs)

Vídeo del pilar de 4 caminant dels Castellers de Barcelona (Robert Saugar)

Vídeo del 5 de 8 dels Castellers de Barcelona (Francesc Borràs)

Vídeo del 4 de 9 amb folre carregat dels Castellers de Barcelona (Francesc Borràs)

Vídeo del 3 de 8 dels Castellers de Barcelona (Francesc Borràs)

Vídeo del vano de 5 dels Castellers de Barcelona (Robert Saugar)

Vídeo resum de la Diada (Francesc Borràs)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog “El fet casteller vist pel Tete”

BTV Castells – http://www.btv.cat/btvcastells/# (inclou vídeo)

Xip TV – Dosos amunt (inclou vídeo)

Catalunya ràdio – 3 rondes (inclou àudio)

Diari casteller : http://delcamp.cat/diaricasteller/noticia/2160/jornada-agredolca-a-gracia

Revista Castells : http://revistacastells.cat/2016/11/els-minyons-pugen-dalt-de-tot/

Search