Foto: Carla Henríquez
Foto: Carla Henríquez

Diada del Roser a Vilafranca

Sota l’amenaça de la pluja ens concentrem a Vilafranca del Penedès per a la celebració de la Diada del Roser que organitzen els Xicots de Vilafranca. Les inclemències meteorològiques no ens permetien confirmar fins pocs minuts abans de l’hora d’inici que l’actuació es mantenia al lloc inicial, a la plaça de la Vila de la capital del Penedès.

Pocs minuts després de les 18.00 h, i seguint el cercavila des del local social dels Xicots de Vilafranca, arribem a plaça i sense ronda de pilars d’inici, iniciem actuació amb un 3 de 8, que en segon intent després d’un primer peu desmuntat, descarreguem. En segona ronda, tirem amunt el 2 de 8 amb folre, però que desmuntem amb les gralles ja sonant, tot i així, veiem que no és la tarda de castells folrats, i en tercera ronda, decidim posar fre i descarregar el 4 de 8. Com a ronda de repetició, descarreguem el 5 de 7. Per finalitzar actuació descarreguem un pilar de 5.

Quant als companys de plaça, els Xicots de Vilafranca, a la seva diada, descarreguen en primera ronda el 4 de 8, el 5 de 7 en segona i el 4 de 7 amb agulla en ronda final, acompanyats de dos pilars de 4 de comiat; la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau decideixen anar pel 3 de 8 en primera ronda, el 2 de 7 en segona, amb el 5 de 7 en tercera, per finalitzar amb dos pilars de 5 simultanis i tres pilars de 4.

 

En resum :

Dissabte 27 d’octubre de 2018 a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès

Xicots de Vilafranca: 4d8, 5d7, 4d7a, 2pd4

Colla castellera de Santa Pere i Sant Pau : 3d8, 2d7, 5d7, 2pd5, 3pd4

Castellers de Barcelona : 3d8, id2d8f, 4d8, 5d7, pd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Roser dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Txell Abril i Carla Henríquez)

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search