42225732295 0056d51e86 Z

Festa Major del Casc Antic

Per celebrar la Festa Major del Casc Antic de Barcelona, ens trobem a la plaça Comercial de Barcelona el diumenge primer de juliol, i en una actuació atípica quant als nostres companys de plaça, ja que com a mostra de cultura popular, actuem amb la Muixeranga de Barcelona i els Falcons de Vilanova i la Geltrú, companys de poca coincidència a plaça però amb un bon ambient en una bona mostra de les diferents construccions de torres humanes dels Països Catalans.

Abans de l’actuació, però, ens trobem a la Basílica de Santa Maria del Mar per seguir recopilant material per al llibre de pilars del nostre 50è Aniversari, fent un tastet de pilars de 4 tant a dins com a fora de la Basílica, per a tot el públic (estranger en la seva majoria) de la zona del Born de Barcelona.

Un cop arribats a plaça, encetem amb dos pilars de 4 per obrir actuació, en ple sol d’estiu descarreguem un plàcid 3 de 7 en primera ronda, per continuar en segona amb el 5 de 7, més rodatge per col·locar-li un pis més en breu. Ja en tercera ronda, descarreguem el 4 de 7 amb agulla, en ronda de pilars de comiat descarreguem un pilar de 5. Un cop acabada l’actuació descarreguem un nou pilar de 4 per al llibre del 50è Aniversari, que tot i ja tenir la ubicació registrada, repetim per tenir material de millor qualitat.

Respecte als Falcons de Vilanova i la Geltrú ens oferien un bon grapat de construccions falconeres; set pilars de 3 d’inici, un vol de 4 i dos vols de 3 i una pira de 10 a primera ronda; un capdil 8×9 i una tripira de 8 en segona, amb un 3 obert i un fòcking de 2 triangle i 5 puntes en tercera ronda; i per acabar un pilar de 4 aixecat per sota. Quant a la Muixeranga de Barcelona, un pilar de 4 aixecat per sota, la sènia, un intent d’alcoià, una figuereta i 2 pinets finals (pilars de 3) per arrodonir aquesta diada tan maca.

 

En resum:

Diumenge 1 de juliol de 2018 a la plaça Comercial de Barcelona

Muixeranga de Barcelona : pd4xs, sènia, alcoià(i), figuereta, 2 pinets (pd3)

Falcons de Vilanova i la Geltrú : 7 pd3, 1 vol de 4 + 2 vols de 3, pira de 10, capdil 8×9, tripira de 8, 3 obert, fòcking de 2 triangles i 5 puntes, pd4xs

Castellers de Barcelona : pd4, pd4, pd4 (50è Aniversari), 2pd4, 3d7, 5d7, 4d7a, pd5, pd4 (50è Aniversari)

 

FOTOGRAFÍES

Galeria de la Diada de la Festa Major del Casc Antic dels Castellers de Barcelona (Natàlia Mocholí, Assumpta Gomà, Salvador Pons i Oriol Meléndez)

Galeria de la Diada de la Festa Major del Casc Antic de la Natàlia Mocholí

Galeria de la Diada de la Festa Major del Casc Antic de l’Oriol Meléndez

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció)

Search