DSCN8363

XXIIIè aniversari dels Castellers de Lleida

Ens traslladem a Lleida convidats a celebrar el XXIIIè aniversari dels Castellers de Lleida en companyia dels Margeners de Guissona, tot i que amb un mica de retard pel trasllat des de Barcelona, en trobem a la plaça de la Paeria per iniciar l’actuació com a tercera colla en l’ordre de participació i com ja va sent habitual en aquest inici de temporada, amb el cel ben gris, que feia preveure pluja.

Obrim diada amb un 5 de 7, tot i que després de desmuntar un primer peu per problema d’alçades, i el descarreguem sense cap tipus de complicació aparent. A segona ronda, descarreguem el segon 4 de 7 amb agulla de l’any, tot i havent dubtat fins a l’últim moment en portar a plaça un altre carro gros, el vam deixar per a una altra ocasió on la quantitat de camises vermelles ens fessin descarregar-lo d’una manera més segura. Ja en tercera ronda i per finalitzar actuació abans de la ronda de pilars, descarreguem el 4 de 7, primer de l’any, fent rotar nous castellers a tronc. A la ronda de pilars, un treballat pilar de 5 feia posar punt i final a l’actuació a la capital del Segrià.

Quant als nostres amics de Lleida, tot descarregat sense ensurts, amb un perfecte 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7 i un 4 de 7 a tercera ronda, a la ronda de pilars un vano de 5 (on el pilar central va ser aixecat per sota) seguit de dos pilars de 4 i per finalitzar un pilar de 4 caminant al balcó. Quant als Margeners de Guissona, els de la sang marró van descarregar un perfecte 3 de 6 en primera ronda, seguit del 3 de 6 amb agulla i un 4 de 6 en tercera, a ronda de pilars un pilar de 4 i a continuació un altre pilar de 4, però aquest cop, aixecat per sota, feia tancar la seva actuació.

 

Cal esmentar també la nostra participació del matí de dissabte a la tradicional Mona Solidària, organitzada per la Pastisseria la Palma i l’Eix Clot i amb la participació d’altres colles representants de la cultura popular del barri del Clot (bastoners, diables, gegants i falcons) i participar directament en un recapte d’aliments per als més desafavorits. La nostra participació va comptar amb tres pilars de 4 a la plaça del Mercat, al Clot.

 

En resum:

Dissabte matí del 7 d’abril de 2018, a la plaça del Mercat del Clot de Barcelona

Castellers de Barcelona : pd4, pd4, pd4

 

Dissabte tarda del 7 d’abril de 2018, a la plaça de la Paeria de Lleida

Castellers de Lleida : 4d7a, 5d7, 4d7, vd5 (pd5xs), 2pd4, pd4cam(balcó)

Margeners de Guissona : 3d6, 3d6a, 4d6, pd4, pd4xs

Castellers de Barcelona : 5d7, 4d7a, 4d7, pd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Mona Solidària al barri del Clot dels Castellers de Barcelona (Eduard París i Itziar García)

Galeria de la Diada a Lleida dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Queralt Argelaguet, Paula Álvarez, Salvador Pons i Gabri Guzmán)

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search