FM17 02

Els Castellers de Barcelona visiten Begues

Convidats una altra vegada pels nostres fillols, els Encantats de Begues, ens emplacem a la plaça de l’Església de la localitat, per celebrar la diada castellera de la seva Festa Major, aquest cop acompanyats, a més, de la Colla Joves Xiquets de Valls.

En un horari una mica més tard del que prevèiem i després del ball de gegants i cercaviles, iniciem la diada amb dos pilars de 4, per obrir boca, com ja és habitual, sense novetat.

En les rondes de castells, i en tercer torn, darrera de la Joves Xiquets de Valls, descarreguem (i després de desmuntar un primer peu amb la torre molt descentrada respecte el 3) un preciós 5 de 8, de postal, segons la nostra cap de colla, Mery Mañané, i que no va patir en cap moment. En segona ronda, intentem el 3 de 8, que descarreguem d’una manera aparentment fácil, tot i que treballada, com mereix aquest castell, i en tercera ronda, i amb soroll als estómacs pensant ja en la botifarra de senglar, el carro gros, un 4 de 8 amb bones mides i sense cap complicació aparent.

Per finalitzar, a la ronda de pilars de comiat, descarreguem un pilar de 5 molt àgil i tranquil. En definitiva, una bona diada de creixement, on han pujat 10 segons diferents en tres castells. Anem amunt.

Respecte als nostres companys a plaça, un plaer poder dir que tot descarregat. Per part dels Encantats de Begues, un pilar de 4 aixecat per sota, un 5 de 6, el 4 de 6 amb agulla, el 3 de 6 amb agulla i tres pilars de 4 simultanis. Per part de la Joves, un pilar de 5, el 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 amb agulla (treballadíssim), un 3 de 8, un pilar de 6 i per acabar un vano de 5.

 

En resum:

Diumenge 23 de juliol de 2017, c/ Ferran Muñoz, Begues

Castellers de Barcelona: 2 pd4, 5d8, 3d8, 4d8, pd5

Colla Joves Xiquets de Valls: pd5, 2d8f, 4d8a, 3d8, pd6, vd5

Encantats de Begues: pd4ps, 5d6, 4d6a, 3d6a, 3 pd4

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Festa Major de Begues dels Castellers de Barcelona (Gabri Guzmán, Eduard París i Claudi Guinovart)

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Betevé – Fem castells

Search