Foto: Tony Guasch
Foto: Tony Guasch

48è Aniversari de somni

La diada de Vigília de dissabte feia llevar-nos aquest diumenge amb un lleu somriure a la cara, amb una il·lusió i un cuc a l’estómac que feia preveure alguna cosa gran per al nostre Aniversari.

I així ha estat. No ha decebut a ningú; sí, podria haver estat perfecta, però podem marxar de plaça amb la consciència ben tranquil·la i amb l’orgull ben alt.

Com és habitual a la nostra plaça, la de Sant Jaume, fèiem entrada de manera puntual amb un llarg pilar de 4 caminant, bastant còmode en la seva execució, gràcies a que la plaça no estava com en aquelles situacions en què costa més obrir-se pas entre el públic que pràcticament descarregar el castell en sí.

En primera ronda, volíem repetir el que ja havíem descarregat a la plaça del Rei unes hores abans, un 5 de 8 de postal, i així ha estat, al primer intent el tirem amunt d’una manera plàcida fins l’entrada de la canalla i més treballada en la descarregada, però la feina ben feta dona fruits, i en aquest cas, no ha estat menys.

En segona ronda, i amb la confiança guanyada en actuacions anteriors, provàvem el 4 de 9 amb folre, el primer de l’any i el més matiner de tota la nostra història. El castell pujava nerviós, i s’anava deformant mica en mica, però amb les ganes i el cop de pit necessari que sempre ens dona aquesta plaça, l’aconseguim dominar i descarregar per marcar-lo, repeteixo, com el més matiner dels nostres 48 anys de vida.

En tercera ronda, i ja amb el sol picant de valent a la zona més propera a la porta de l’Ajuntament, desmuntem un primer peu del 3 de 9 amb folre, tornant de seguida a quadrar el nucli i intentant, aquest cop ja a cop de gralles la seva construcció. Tot i haver-ho descarregat la setmana passada a Valls, el castell creixia tremolós, i quan ja entraven sisens, una de les rengles acaba cedint i fa llenya. Sense gaires dubtes decidim tornar a provar-ho, i un altre cop, després d’un peu desmuntat, el tirem amunt però desistim als pocs segons de començar a tocar gralles. En ronda de repetició, descarreguem sense gaires problemes (tret de la calor i el cansament de la diada) un 3 de 8. Per finalitzar l’actuació, oferíem el tradicional pilar de 5 al balcó.

Quant als nostres companys de plaça, els Xiquets de Tarragona descarregaven just després del pilar de 4 caminant, un 4 de 8 amb agulla (el primer de l’any), el 3 de 8 i el 4 de 8, i per finalitzar actuació un pilar de 6 i després tres pilars de 4; els Castellers de Sabadell obrien actuació amb el pilar de 4 caminant, per descarregar tot seguit el 7 de 8, la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i un vano de cinc.

A l’acabar l’actuació a plaça, dinàvem plegats al local i festa hawaiana a la tarda, calia celebrar l’Aniversari i el gran cap de setmana com es mereix.

 

En resum

Diumenge 18 de juny de 2017, plaça de Sant Jaume, Barcelona

Xiquets de Tarragona : pd4cam, 4d8a, 3d8, 4d8, pd6, 3 pd4

Castellers de Sabadell : pd4cam, 7d8, 2d8f, 3d8, vd5

Castellers de Barcelona : pd4cam, 5d8, 4d9f, i3d9f, id3d9f, 3d8, pd5b

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada, dinar i celebració del 48è Aniversari dels Castellers de Barcelona (Natàlia Mocholí, Tony Guasch, Gabri Guzmán, Salvador Pons Ballester, Eduard París, Imma Ramón, Anna Múrcia i Abel Bau)

Galeria de la Diada del 48è Aniversari del Tony Guasch

Galeria de la Diada del 48è Aniversari de la Natàlia Mocholí

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

Reportatge del Fransesc Borrás (48è aniversari)

 

 

CRÒNIQUES

Revista Castells

Ara Castells

Betevé – Fem Castells

Diari Casteller

El món casteller

El fet casteller vist pel Tete

Search