Foto : Tony Guasch
Foto : Tony Guasch

Sant Jordi a Vilanova

Avui ens hem desplaçat fins a Vilanova i la Geltrú per a celebrar la diada de Sant Jordi amb els Bordegassos, que celebraven el seu 45è aniversari.

Junts amb nosaltres, hi actuaven els Nens del Vendrell, la Joves de Valls i, com a novetat dins una actuació castellera, la Nova Muixeranga d’Algemesí, que només han fet una construcció a l’inici de la diada, i una altra al final.

Nosaltres veníem d’haver fet la clàssica de 8 a Vic i, avui, teníem l’objectiu de tornar a repetir aquesta tripleta. De manera que en primera ronda, només havent de defensar una petita embranzida, hem descarregat per segon cop aquesta temporada la torre de 7. A segona ronda descarregàvem el 3 de 8 sense problemes, i a tercera ronda, el 4 de 8, tot i que ha calgut treballar en la descarregada. Per acabar l’actuació hem fet un pilar de 5.

Els Nens del Vendrell han fet una actuació semblant a la nostra. També han fet la clàssica de 8, tot i que cal remarcar que feien el primer 3 de 8 de la temporada. No obstant, acabaven amb un triple pilar de 4.

La Joves Xiquets de Valls també han fet una gran actuació malgrat haver ensopegat amb el carro gros, ja que han necessitat un segon intent per indecisió de la canalla en el primer. Junt amb el 4 de 8, han fet el 5 de 7 en primera ronda, i el 2 de 7 en tercera. Per acabar han fet un vano de 5.

La diada dels amfitrions no ha estat, de ben segur, com se l’havien plantejat, perquè han tingut força problemes amb la canalla, cosa que ha causat que fes llenya en la descarregada el primer castell, i que fessin dos intents desmuntats en les següents rondes. Semblava que anava a passar el mateix en la ronda de repetició, però els ànims del públic han donat forces a l’acotxadora, de manera que s’ha pogut descarregar el 4 de 7 amb agulla.

 

Cal dir també, que els Castellers de Barcelona, vam participar dissabte 22 d’abril, a la mona solidària que organitza la pastisseria la Palma i la xarxa comercial Eix Clot per al recapte d’aliments per als més desfavorits, amb l’aportació d’aliments i un pilar de 4.

 

En resum:

Diumenge 23 d’abril de 2017, Plaça de la Vila, Vilanova i la Geltrú

Colla Joves Xiquets de Valls : 5d7, id4d8, 4d8, 2d7, vd5

Nens del Vendrell : 3d8, 4d8, 2d7, 3pd4

Bordegassos de Vilanova : 4d8c, id9d7, id5d7, 4d7a, pd5

Nova Muixeranga d’Algemesí : Tomasina, retaule

Castellers de Barcelona : 2d7, 3d8, 4d8, pd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Lluïsa Arnal i Tony Guasch)

Galeria de la Diada de Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú del Christian Muñoz

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÓNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

DiariCasteller.cat

Ara Castells

Search