Foto : Eduard París
Foto : Eduard París

Pluja de castells de 8 a Can Jorba

Després de la pluja de dissabte, es desperta un diumenge radiant, amb un sol que feia aplegar a turistes, visitants, passejants i corredors de la cursa del Corte Inglés al voltant del Portal de l’Àngel, i que per sorpresa per a molts d’aquests, disfrutarien d’una jornada castellera com la de Can Jorba, organitzada pels Castellers de Barcelona, i que commemora els concursos de castells que es celebraven en aquest indret a mitjans dels anys 60.

A plaça ens trobàvem puntualment a les 12.00 amb els Minyons de Terrassa i els castellers de Sant Cugat, per començar els pilars de benvinguda, per part nostra, descarreguem dos pilars de 4 simultanis, just abans de començar la primera ronda, a on descarreguem sense massa dificultat un 3 de 8 sòlid, amb novetats a segons i mostrant les bones mides que dona la confiança de fer una bona feina a l’assaig.

En segona ronda, després d’un primer peu desmuntat del 4 de 8, tiràvem amunt el castell a cop de gralla, fins que amb la canalla ja enfilada, el desmuntàvem per no córrer riscos. Superats els ajustos necessaris, el tornaríem a provar per segona vegada, i un altre cop, quan semblava que tot anava bé, un sotrac, feia desmuntar per segon cop la construcció. Per tercera vegada, i ja definitiva, amb una alineació més consolidada i rodada per a aquestes alçades de temporada, el descarregàvem.

Els inconvenients amb el 4 de 8 anterior, feien a la tècnica replantejar el que quedava d’actuació, i de la prevista torre de 7, asseguraríem l’actuació amb un 5 de 7 plàcid i sense preocupacions. La clàssica de 8 haurà d’esperar a Vic…

Tanquem actuació a Can Jorba amb un vano de 5, amb més estrenes a diferents nivells. Jornada no gaire plàcida, agredolça millor dit, però que de ben segur serveix per seguir sumant a la temporada.

Pel que fa als nostres companys a plaça, els Minyons de Terrassa, desprès de dos pilars de 4 simultanis, presentaven la clàssica de vuit (3 de 8, 4 de 8 i torre de 7) i vano de 5, mentre que els Gausacs de Sant Cugat, signaven d’inici dos pilars de 4 simultanis, un 4 de 8, la torre de 7 i el 5 de 7, just abans d’acabar l’actuació amb dos pilars de 5 simultanis.

 

En resum:

Diumenge 2 d’abril de 2017, Av. Portal de l’Àngel, Barcelona

Minyons de Terrassa : pd4, pd4, 2d7, 4d8, 5d7, pd5, pd5

Castellers de Sant Cugat : pd4, pd4, 4d8, 3d8, 2d7 vd5

Castellers de Barcelona : pd4, pd4, 3d8, id4d8, id4d8, 4d8, 5d7, vd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Can Jorba dels Castellers de Barcelona (Gabri Guzmán i Eduard París)

Galeria de la Diada de Can Jorba del Tony Guasch

Galeria de la Diada de Can Jorba del Salvador Pons

Galeria de la Diada de Can Jorba del Christian Muñoz

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog “El fet casteller vist pel Tete”

Revista Castells

 

Search