5è Concurs Interinstituts “Nascuts Per Fer Pinya”

El dissabte 1 de juny de 2019, els Castellers de Barcelona hem organitzat la cinquena edició del Concurs de Castells Interinstituts, del projecte “Nascuts per fer pinya” amb el qual ens adrecem a instituts de la ciutat per tal que els alumnes facin assaigs castellers que permetin exhibir el seu progrés en el dia del concurs.

Celebrat al matí i sota un sol exigent, al fossar del Parc del Clot, han participat tres grups: Escolàpies Sant Martí amb samarreta blava, Amor de Dios (Adedi) amb samarreta blanca i alumnes d’instituts membres dels Castellers de Barcelona amb samarreta vermella.

Les tres formacions han provat diferents construccions en les cinc rondes possibles: Adedi amb pilar de 3, intent de 4 de 4 net, intent de 4 de 4 net, intent de 4 de 4 amb agulla net, i intent de 3 de 4 net, els membres dels Castellers de Barcelona amb 3 de 5, 2 de 4 net, pilar de 4 i 4 de 4 amb agulla net, i Escolàpies amb 4 de 4 amb agulla net carregat, 2 de 4, pilar de 3 aixecat per sota i 4 de 4 amb agulla net carregat.

Finalment, s’a completat la ronda de pilars, quedant els guanyadors, joves de la colla vermella, amb 2.350 punts (i alguna penalització), els segons, les Escolàpies, amb 1.190, i Adedi amb 150. Val a dir que els primers han renunciat a la seva posició, passant a ser tercers, afirmant que no havien vingut a guanyar sinó a compartir els valors del món casteller.

Seguidament s’han repartit els premis a les colles (mosaics elaborats pel Dan Smith), s’ha sortejat un curs d’anglès (gentilesa de Chisholm School of English), i s’ha lliurat un detall per a Laia i Gal·la, dues alumnes d’Escolàpies que han participat als cinc concursos d’aquest projecte. Finalment, hem celebrat pica-pica al local, tot esperant que tots els participants hagin pogut conèixer i sentir ben a prop la passió pel fet casteller. Gràcies a tots!

 

Search