IMG 7135

49 anys fent castells

Cap de setmana complet, amb doble diada dissabte i diumenge, dinar de germanor i festa al nostre local, i tot per celebrar el nostre 49è Aniversari. 49 anys fent castells, 49 anys tenyint les places de vermell i escampant el nom de la nostra ciutat arreu.

Com és habitual, la primera trobada la fem a plaça, dissabte a la tarda en ple Gòtic barceloní, a la plaça del Rei, envoltat d’edificis històrics, visitants estrangers i com no?, de fillols amics per compartir actuació, els Castellers del Prat, i algun escamot dels Encantats de Begues per ajudar-nos a les pinyes.

Obrim actuació amb dos pilars de 4 amb pancarta demanant l’alliberament dels presos polítics, quan fa 8 mesos del primer empresonament; obrint ronda de castells amb un 3 de 8, però que per un problema de mides, queda com a intent desmuntat, tot i que el descarreguem en un segon intent. A segona ronda descarreguem una torre de 7 amb algun ensurt però ben treballada i en tercera un 4 de 8 titànic, amb problemes físics del nucli d’una de les rengles, pero que descarreguem gràcies a la feina de la pinya. En ronda de pilars descarreguem el de 5, i després, un altre de 4 (amb el Szabolcs de segon, com a petit homenatge per la tornada al seu país, Hongria).

Quant als Castellers del Prat, obrien actuació amb un pilar de 4, ja en primera ronda descarreguen el 3 de 6, la torre de 6 en segona i el 3 de 6 amb agulla a tercera, seguit d’un pilar de 5 en ronda de pilars.

 

A la Diada central de l’Aniversari, ja a la ‘nostra’ plaça, a Sant Jaume, després d’una cercavila des de la Plaça Nova pel carrer del Bisbe, fèiem entrada a plaça amb un pilar de 4 caminant, en primera ronda de castells descarreguem el 3 de 8, la torre de 8 amb folre (la segona de la temporada i de manera consecutiva després de la del Pati a Valls de la setmana passada) i molt més parada que la de 7 de la diada de vigília de dissabte; i en tercera ronda un 4 de 8 per tancar de nou la segona ‘tripleta’ de 8. Per posar la cirereta a la diada, un pilar de 5 al balcó i 8 pilars de 4 més un intent desmuntat de pilar de 4 per tancar actuació.

Pel que fa als companys de plaça, els Minyons de Terrassa descarreguen totes les seves construccions amb un pilar de 4 caminant d’entrada a plaça, 2 de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre, 4 de 8 i pilar de 6, seguit d’un vano de 5. Els Castellers de Sabadell descarreguen després del pilar de 4 caminant, el 4 de 8, el 7 de 7, el 5 de 7 i un vano de 5 de comiat. Quant als Castellers de la Vila de Gràcia, just després del seu potent pilar de 4 caminant carreguen el 7 de 7 i descarreguen el 4 de 7, el 5 de 7 i un vano de 5 a ronda de pilars.

Amb tot ja recollit, cap al local a dinar en germanor i celebrar l’Aniversari amb una gran festa INFERNAL !!!!

 

En resum:

Diada de Vigilia, dissabte 16 de juny a la Plaça del Rei de Barcelona
Castellers del Prat : pd4, 3d6, 2d6, 3d6a, pd5
Castellers de Barcelona : 2pd4, id3d8, 3d8, 2d7, 4d8, pd5, pd4

Diada d’Aniversari, diumenge 17 de juny a la plaça de Sant Jaume de Barcelona
Minyons de Terrassa : pd4cam, 2d8f, 3d9f, 4d8, pd6, vd5
Castellers de la Vila de Gràcia : pd4cam, 7d7(c), 4d7, 5d7, vd5
Castellers de Sabadell : pd4cam, 4d8, 7d7, 5d7, vd5
Castellers de Barcelona : pd4cam, 3d8, 2d8f, 4d8, pd5b, 8pd4+idpd4

 

FOTOGRAFIES

Diada de vigília

Galeria de la Diada de Vigília d’Aniversari dels Castellers de Barcelona (Natàlia Mocholí, Tony Guasch i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada de Vigília d’Aniversari de la Natàlia Mocholí

Diada del 49è Aniversari

Galeria de la Diada del 49è Aniversari dels Castellers de Barcelona (Natàlia Mocholí, Claudia Heredia, Esther Martínez, Robert Saugar, Eduard París i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada del 49è Aniversari de la Natàlia Mocholí

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada de Vigília)

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada del 49è Aniversari)

 

CRÒNIQUES

Revista Castells

Fem Castells – Betevé

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search